Indiase Hoofdmassage

Wat houft Indiase Hoofdmassage nou precies in?

De Indiase Hoofdmassage werd meer dan duizend jaar geleden ontwikkeld voor en door vrouwen. Zij hadden ontdekt dat het gebruik van verschillende oliën zoals kokos-, sesam-, amandel- en olijfolie, maar ook oliën die uit kruiden worden verkregen zoals henna, bijdroegen aan gezond en glanzend haar. Om diezelfde reden gingen ook kappers hun klanten masseren en dat is heden ten dagen nog zo.

Indiase Hoofdmassage wordt niet voor niets ook wel champissage genoemd, dat is afgeleid van het woord ‘champi’ hetgeen shamponeren betekend. Door de eeuwen heen werd de Indiase Hoofdmassage van generatie op generatie doorgegeven en verder geperfectioneerd en hoewel iedere generatie en streek zijn eigen stijl ontwikkelde zijn er veel overeenkomsten.

Hier in het westen doen we veel met ons hoofd. Onze levensenergie of ‘prana’ kan daardoor zo uit balans raken dat we niet alleen hoofdpijn krijgen, maar ook een stijve nek en schouders. Omdat het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage lichaam en geest in balans. Een hoofdmassage voor het slapen gaan zorgt voor een diepe onbezorgde slaap en wanneer de hoofdmassage wordt uitgevoerd met Siamolie wordt het haar versterkt en uitdroging en vroegtijdig kaal worden voorkomen. Indiase hoofdmassage bevordert de haargroei, neemt vermoeidheid weg, helpt tegen hoofdpijn, migraine en stress.

De hoofdmassage wordt zittend uitgevoerd. Niet alleen het hoofd, maar ook het gezicht, de nek en schouders worden bij elkaar behandeld. De massage kan met of zonder olie worden uitgevoerd. De kleding kan tijdens een behandeling aangehouden worden.