HSP therapie

HSP onder Volwassenen:

Ook onder de volwassenen van nu is een hele generatie die zich in het verleden niet begrepen heeft gevoeld, en ook nu nog tegen bepaalde situaties aanloopt voortkomende uit hun gevoeligheid. Te denken aan moeite hebben zich in mensenmassa’s te begeven, concentratieproblemen, burnout gerelateerde klachten, chronische moeheid. Ze voelen vaak de stemmingen aan van een ander en laten die vaak te veel toe. Krijgen snel stressverschijnselen in een lawaaierige en hectische omgeving. Zijn vlug van streek bij onvriendelijkheid en intens blij met hartelijkheid enz..

Zo zouden er globaal genomen twee soorten HSP zijn: de grootste groep, zo’n 70%, is van nature rustig en meer introvert. Zij voelen zich prettig bij een redelijk gelijkmatig leven met weinig risico’s. Het andere deel, ongeveer 30% van de HSPers, heeft juist behoefte aan nieuwe ervaringen en spanning en is meer extravert. Zij worden ook wel HSS genoemd, “High Sensation Seekers”. Zij zijn enerzijds snel verveeld en op zoek naar uitdaging, maar raken anderzijds snel overbelast. Hooggevoeligheid kan een last zijn, maar evenzo een prachtige kwaliteit die, als we deze kunnen begrijpen, durven te ervaren en hiermee om leren gaan iets is waardoor we meer uit het leven kunnen halen dan menig ander.

Hooggevoelige mensen zijn die personen die we in het verleden vaak niet wilden zien en horen met hun nieuwe ideen en uitvindingen. Denk maar eens aan aan Nostradamus, of Einstein en in deze generatie jij en ik. Het is wel zo, dat juist de hooggevoelige mensen onder ons pioniers zijn van een unieke generatie waarvan menig een nog veel kan leren.

Maak dus van je gevoeligheid een kracht en haal het beste uit jezelf.

HSP onder kinderen

Hooggevoeligheid bij kinderen en jongeren, we komen het onderwerp steeds vaker tegen in de huidige maatschappij. Deze generatie van kinderen en jongeren reageren anders dan hun leeftijdsgenoten op de vele prikkels uit hun omgeving. Soms hebben ze zelfs een paranormale aanleg.
Het lijkt of de zintuigen van deze kinderen op een hogere frequentie zijn afgestemd om de fijnere trillingen vanuit hun omgeving op te kunnen nemen. Hierdoor zijn de trillingen van geluiden, beelden en emoties, die deze kinderen ontvangen vele keren sterker en komt er daardoor te veel aan prikkels in een keer via hun zintuigen bij hun binnen. Ze herkennen de kleinste veranderingen en details. Kunnen zich druk maken over niets ervaren pijn vaak heftiger als een ander kind en kunnen langer in een emotie blijven hangen en langer rondlopen met een gedachte die maar niet uit hun hoofd wil gaan.
Ze vinden het moeilijk op school omdat het er te druk is en te veel lawaai, en observeren liever eerst alvorens zich aan te sluiten bij de groep. Presteren hierdoor ook vaak onder hun niveau. Ze denken diep na over oorzaak en gevolg. Kunnen moeilijk in slaap komen of doorslapen.
Hebben vaak onverklaarbare lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijnen en chronische moeheid.
Als ouder kun je je dan machteloos voelen en met alle liefde wil je dat je kind zich lekker in zijn/haar vel voelt.
Hierin bieden wij ondersteuning en geven zowel jou als ouder en kind de handvatten om weer verder te kunnen.